Powered By Blogger

Translate

Počet zobrazení stránky

24. 4. 2013

Hotel zum Türken, vila Bechstein

 Hotel zum Türken
      Koncem války byl objekt poškozen bombardováním, později bavorská vláda nabídla jako jediným původním majitelům možnost opět hotel koupit. V současnosti je v majetku paní Scharfenberg, vnučky p. Schustera.
I tento objekt byl za války napojen na podzemní systém a v současnosti je jako jeden z mála přístupný i veřejnosti.

Snímek zachycuje přestavbu hotelu koncem 30 tých let. Po válce byl poškozený objekt opraven, ovšem už ne do původního stavu. Napravo mimo snímek v tutéž dobu probíhala i výstavba Berghofu.


Na fotografii z roku 2013 je při bližším zkoumání patrna absence pravé štítové zdi. Ta již nebyla po válce znovu dostavěna. Napravo u cedule je torzo obslužné komunikace k Berghofu.

Na tomto snímku je absence štítové zdi více patrná. Srovnejte s první fotografií.

Trosky hotelu po náletu. Zasaženo bylo hlavně pravé křídlo, rekonstruované před válkou. Nad hotelem je též možno spatřit trosky školky a filmového archivu. Tyto budovy byla nakonec odstraněny v poválečných letech.

Rok 1945


Rozsah poškození je patrný i z tohoto snímku, pořízeného z trosek Berghofu. Na horizontu jsou patrny i trosky skleníků/Gewächshaus/ samotná výšina Göringhügel, kde je nyní postaven nový hotel InterConti.
Konec 40 tých let. Hotel je již opraven, stále ovšem zůstávají trosky Berghofu .

Interier hotelu

Interier hotelu v současnosti

Tato kolorovaná pohlednice pochází z válečných let. Napravo je vidět jeden z wachpostů, které chránily samotný Berghof v pozdějších letech.

Stejné místo o 70 let později

Přímo z hotelu je možno po zaplacení tří EUR vstoupit do části podzemního systému. Automobil můžete zaparkovat na přilehlém parkovišti.
Po sestupu po točitém schodišti začíná samotná chodba do podzemního labyrintu.
Prostor elektrorozvaděčů
Jedním směrem je možno projít částí směrem k objektům M.B.,SS kasárnám či modelhausu.......
 


....... až dojdete na konec přístupné části.
 


Každá část úseku chodeb byla zabezpečena kulometným stanovištěm
 


Zbytky zdiva kolem vany


Původní dlažba v jedné z místností.


Druhá část podzemí směřuje k samotnému Berghofu. A detail popisu na stěně "Za tímto vstupem jsou pokoje A.H. a E.B. a doktora Morella. Přístup do pokojů není možný."


Podzemí pod hotelem je rozsáhlé. I zde je ovšem konec ve formě zazděného vstupu do prostorů pod Berghofem.

Jen torzem vzduchové klapky..........

.........jsou vidět i zachovalé prostory po objektem. Podzemní prostory byly vybudovány až v kopci za budovou Berghofu a vedla k nim dlouhá chodba se schodištěm se vstupem v opěrné stěně . Tato část podzemních prostorů je nyní přístupna jen pro revizi podzemí  nouzovým vstupem č.2, o kterém se blíže zmiňuji v kapitole "Berghof".



Jedna z mála fotografií této stavby.
Tato fotografie pořízená z horního balkonu Berghofu, spíše dává jen tušit umístění  vily Bechstein uprostřed snímku za vysokým smrkem. Nalevo se dále nachází jeden z wachpostů a nad ním Haus Salzburgblick, který byl později zbourán.

Objekty na mapě: zde
Pokračování : zde


Žádné komentáře:

Okomentovat