Powered By Blogger

Translate

Počet zobrazení stránky

24. 4. 2013

Berchtesgaden a okolí


Kaple "Wegmacher" byla postavena na silnici B20  mezi Berchtesgadenem a Bad Reinchentallem a vysvěcena jako ochrana silničních stavitelů a všech motoristů v roce 1995. Na její stavbu byly použity kamenné kvádry a červené mramorové obklady z v té době zničené garáže Berghofu.















Hotel Berchtesgadener Hof byl v roce 1936 zakoupen NSDAP(dříve Grand hotel Auguste Victoria) a byl přestavěn v dobovém slohu  pro vysoce postavené funkcionáře a státníky kteří přijížděli navštívit A.H.
V době, kdy nebyly ještě vybudovány všechny objekty na Obersalzbergu zde byli ubytováni například Himmler, Goebbels, Ribbentrop, Eva Braunová i Hitlerova sestra Paula. Po obsazení Berchtesgadenu americkou armádou sloužil jako sídlo velitelství, později až do roku 1995 byl armádním rekreačním střediskem. V roce 1996 byl zbourán. Nacházel se u kruhového objezdu v Berchtesgadenu ve směru na předměstí Stanggasss. Do současnosti se zachovala původní kamenná terasa a spodní část hospodářských budov s novou nástavbou v boční ulici.





 

 

 

 

















Druhá strana tunelu, těleso původní železnice je nyní přestavěno na místní komunikaci.

 

Kousek dále se ještě zachoval původní most, dnes viditelný i z hlavní silnice. Dále již těleso železnice zmizelo při rozšiřování hlavního průtahu Berchtesgadenem v poválečných letech.




Alter Friedhof Berchtesgaden se nachází přímo ve středu Berchtesgadenu u Franziskanerkirche. Je zde pohřbeno mnoho význačných osob se vztahem k III.říši či výstavbou na Obersalzbergu (rodina Mayer, Dietrich Eckart, Hans Lammers, Ludwig Hohlwein a jiní .


Hrob prvních vlastníků penzionu Moritz, pozdějšího hotelu Platterhof.






Hrob Dietricha Eckarta, novináře a politika, blízkého druha A.H. a klíčového člena NSDAP.

Hrob Hanse Lammerse, právníka a vedoucího Říšského kancléřství.

Hrob Ludwiga Hohlweina - tvůrce nacistických propagandistických plakátů





Berg Friedhof Berchtesgaden je položen nad Berchtesgadenem na ulici Am Friedhof. Zde je pochována sestra A.H. Paula Wolf. Před několika léty došlo ke změně majitele hrobového místa s jinou tabulkou. Dále se zde nacházejí pomníky například ministra zbrojení Fritze Todta, generála Rudolfa Schmundta. Oba ovšem byli pohřbeni jinde.

Původní náhrobek Pauly Hitler, jediného sourozence, který přežil 2.sv.v.

Současný stav hrobu již se změněnou tabulkou na původním kříži

Pomník Dr.Fritze Todta, generálního inspektora silnic a dálnic, později též ministra zbrojení. Jeho hrob na na Centrálním hřbitově v Berlíně byl před několika lety opět obnoven.

Pomník Rudolfa Schmundta, pobočníka A.H. a generála pěchoty, který se stal obětí při atentátu na A.H. ve Vlčím doupěti v Rastenburgu, kde je údajně i jeho hrob.

Objekty na mapě : zde
Pokračování : zde

Žádné komentáře:

Okomentovat