Powered By Blogger

Translate

Počet zobrazení stránky

11. 1. 2011

Sd.Kfz.2 KETTENKRAD

Měřítko: 1 : 6
Výrobce modelu: DRAGON
Výrobce doplňků :
Nepoužity
Existuje poměrně mnoho doplňků, včetně motoru a obtisků. Jejich cena ale každého českého smrtelníka odradí.

Poznatky ke stavbě:
Vzhledem k velikosti /měřítku/a stáří formy se nedá ani mluvit o klasické stavbě modelu. Bez problémů využijete nástrojů z domácí dílny. Výhodou je, že i šestkrát větší originál byl spíše kovářskou prací s nedostatečným lícováním dílů i hrubostí svarů.
Při procházení dostupných materiálů zjistíte i odchylky dvou základních provedení + dotvoření každého stroje v polních dílnách.
Při stříkání modelu jsem spotřeboval cca 50 ml barvy, je nutné vyrobit pro dobrý nastřik kol šablony.
Můj model byl "z druhé ruky " se spoustou chybějících detailů včetně chybějící převodovky ,tedy dílu , na kterém prakticky seděl řidič.
Obtisky jsou nepoužitelné , vytvořil jsem nové pomocí počítače a laserové tiskárny.

Nedostatky:
Vzhledem k měřítku je to polotovar. Výčet chybějících detailů a nepřesnost dílů by dosáhl stránky A4.
K těm největším patří absence motoru a tlumiče výfuku, rozvodu paliva a el. soustavy. Špatné jsou i tažné háky, nemodelová sedadla. O kamuflážích nabízených výrobcem je lépe pomlčet, obtisky jsou nepoužitelné vzhledem k nesprávné velikosti písmen a číslic, o jejich prosté lepivé vrstvě na rubu ani nemluvě.
Ovšem pokud nemáte cca 2 mil .Kč na originál, a jste skalní příznivec a sochař, je právě tato velmi špatně sehnatelná stavebnice tohoto stroje v 1 : 6 tím pravým ořechovým/polotovarem/.

Fotografie ze stavby:
















Žádné komentáře:

Okomentovat